Užitečné informace

Obchodní podmínky

Banner

Kojící polštář luckypillow a jeho výjimečné vlatnosti

  pomáhá mamince

   držet přirozenou

   polohu její páteře

  výplň polštáře tvoří

   duté vlákno

•  kojící polštář je měkký 

   a zároveň díky

   dutému vláknu

   pružný

  celý polštář lze vyprat

•  polštář drží tvar

   podkovy není třeba

   ho svazovat

- Slyšela jsem, že kojení má vliv dokonce na inteligenci dítěte. Je to pravda?

 

Je to pravda. Výzkumy z několika posledních let potvrzují, že čím déle jsou děti kojeny, tím jsou „chytřejší“. Nabízí se několik vysvětlení. Jedním z nich je, že mateřské mléko obsahuje některé esenciální mastné kyseliny, které v umělé mléčné výživě nejsou, protože je kravské mléko nemá. Tyto látky mají pozitivní vliv na vývoj nervových buněk v mozku. Dalším možným vysvětlením je, že vztah matky a dítěte je díky kojení a intenzivnímu tělesnému kontaktu prohlubován a že tento kontakt může inteligenci též pozitivně ovlivnit. Také je domněnka, že to jak dlouho matka kojí, je indikátorem zájmu, času a energie, který je matka ochotna dítěti obětovat.


Hlavně dlouhodobé kojení, dle výzkumů má vliv na rozvoj poznávacích schopností. Studie neprokázaly souvislost délky kojení s tempem motorického vývoje dětí, ale jednoznačně s rozvojem jeho poznávacích funkcí.

 

Autor: Bc. Táňa Kalinová

Provozovatel webu, Lucie Profotová, se sídlem Petra Fastra 1554, Říčany 25101, IČ: 48699993, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím