Užitečné informace

Obchodní podmínky

Banner

Kojící polštář luckypillow a jeho výjimečné vlatnosti

  pomáhá mamince

   držet přirozenou

   polohu její páteře

  výplň polštáře tvoří

   duté vlákno

•  kojící polštář je měkký 

   a zároveň díky

   dutému vláknu

   pružný

  celý polštář lze vyprat

•  polštář drží tvar

   podkovy není třeba

   ho svazovat

- Jak dlouho se doporučuje dítě kojit?

 

Mateřské mléko je nejpřirozenější a nejhodnotnější výživou pro dítě v raném věku a nelze je v plném rozsahu ničím nahradit. Proto je obrovská škoda, při jinak řešitelných potížích, kojení přerušovat a nahrazovat umělou výživou.


Světová zdravotnická organizace a Dětský fond OSN (UNICEF) doporučují jako optimální způsob výživy výlučné kojení po dobu 6 měsíců, zavádění nemléčných příkrmů až po 6 měsíci a pokračování v kojení do věku 2 let i déle. Toto doporučení je podloženo řadou výzkumů a dnes již není pochyb o pozitivním vlivu mateřského mléka jak na vývoj, růst a zdraví dítěte, tak i na zdraví ženy.


Výlučné kojení znamená, že dítě do 6 měsíců, pokud prospívá, nemá okusit nic jiného než mateřské mléko, tedy ani čaje, ovocné či zeleninové šťávy, kaše apod. Do 4. až 6. týdne po narození nedoporučuji používat dudlíky, aby novorozenec nebyl zmatený jinou technikou sání. I později platí pravidlo, že nenabízíme dítěti sání z kojenecké lahve. Pokud již přikrmujeme, vždy alternativně, např. lžičkou.

 

Autor: Bc. Táňa Kalinová

Provozovatel webu, Lucie Profotová, se sídlem Petra Fastra 1554, Říčany 25101, IČ: 48699993, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím