Užitečné informace

Obchodní podmínky

Banner

Kojící polštář luckypillow a jeho výjimečné vlatnosti

  pomáhá mamince

   držet přirozenou

   polohu její páteře

  výplň polštáře tvoří

   duté vlákno

•  kojící polštář je měkký 

   a zároveň díky

   dutému vláknu

   pružný

  celý polštář lze vyprat

•  polštář drží tvar

   podkovy není třeba

   ho svazovat

- Kdy nejlépe začít s prvním kojením?

 

Optimální je zahájit kojení do 30 minut po narození dítěte. Novorozenec je v prvních 2 hodinách po porodu velmi aktivní. V této době má sací reflex nejsilnější. Protože vnímá vše, co se s ním děje, je snaha, aby jeho první zkušenosti byly ty nejláskyplnější. Správným a brzkým přiložením mu dáváme možnost vnímat přátelský, teplý, sytící a bezpečný svět. Nevyplácí se pospíchat.

 

Dítě někdy nejprve prs ochutnává, čeká, a nežli se úspěšně přisaje, může mít několik nezdařených pokusů. Novorozenec by se měl přikládat nahý, aby byl v bezprostředním kontaktu s matkou, přitom shora přikrytý nahřátými plenkami nebo lehkou dekou, aby neprochladl.

 

Brzké kojení přináší i další výhody. Tvorba hormonů odpovědných za nástup laktace se zvyšuje, pomáhá s odloučením placenty, snižuje krvácení, vyplavují se endorfiny, které působí prožitek štěstí a radosti a zároveň oslabují vnímání bolesti. Proto je snaha zdravého novorozence od matky neoddělovat, ale dopřát jim dostatek času a podpory, a tím oběma umožnit nejen dobrý start pro úspěšné kojení, ale i posilnit jejich vzájemné citové vazby.

 

Autor: Bc. Táňa Kalinová

Provozovatel webu, Lucie Profotová, se sídlem Petra Fastra 1554, Říčany 25101, IČ: 48699993, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím