Užitečné informace

Obchodní podmínky

Banner

Kojící polštář luckypillow a jeho výjimečné vlatnosti

  pomáhá mamince

   držet přirozenou

   polohu její páteře

  výplň polštáře tvoří

   duté vlákno

•  kojící polštář je měkký 

   a zároveň díky

   dutému vláknu

   pružný

  celý polštář lze vyprat

•  polštář drží tvar

   podkovy není třeba

   ho svazovat

- Prenatální kurzy

Autorka textu:

Bc. Táňa Kalinová

Porodní asistentka, laktační poradkyně


Předporodní přípravy vedu již od roku 1990 a musím přiznat, že za tu dobu se v této oblasti mnohé změnilo.
V České republice najdeme různé typy kurzů pro nastávající rodiče. Od tzv. informačního servisu, v němž se dozvíte spíše strohé a povrchní informace (kdy do porodnice, co s sebou, porod a jeho fáze) až po kvalitní prenatální kurzy. Jedno nebo dvě setkání jsou velmi málo na to, abychom mohli mluvit o přípravě k porodu. Proto chtějí-li nastávající rodiče absolvovat kvalitní předporodní kurz, musí vyvinout aktivitu sami a hledat, co jim jednak obsahem, ale i časovou náročností bude vyhovovat. Dobré je nenechávat nic na poslední chvíli a informovat se již v první polovině těhotenství.
Velmi důležitou součástí prenatálního kurzu by měla být část věnovaná speciálně kojení – jeho přípravě již v těhotenství, technice a též informacím, kam se obrátit o radu, když …
Mám velmi dobré zkušenosti, pokud se této části účastní více lidí z rodiny, kteří mají později na kojící maminku vliv. Tak přicházejí nejen partneři, ale i babičky či kamarádky. Tyto ženy mají často o kojení zkreslené představy a informace, kterými pak kojící maminku negativně ovlivňují. Pokud žena po porodu neví, jakými způsoby lze dosáhnout úspěšného kojení , nemá podporu rodiny a dostaví se první nesnáze, velmi často podléhá. Kojení pak může být ohroženo.
Další dobrou zkušenost mám, pokud si těhotná žena přinese nebo ode mne půjčí maketu miminka (panenka, plyšový medvídek). Sama ji mám také a ukazujeme si společně správné přiložení dítěte k prsu a různé polohy. A co rodinní příslušníci? Ti pomáhají mamince tyto polohy upravovat. Je rozdíl, pokud jim vše pouze ukazuji, zatímco oni sledují, a pokud mají možnost sami si vše vyzkoušet. Často se budoucí babičky rozpomenou na svou dobu kojení a hodnotí zpětně. Někdy jejich zasněný pohled či dokonce slza v očích o mnohém vypovídá. Jejich přítomnost obohacuje tuto část kurzu a pozitivně ladí celkovou atmosféru.
Pro mnohé maminky, porodní asistentky a laktační poradce není má zkušenost ničím novým, pro jiné může být inspirací.
Takže na závěr bych vás všechny chtěla povzbudit – věnujte se přípravě ke kojení již v těhotenství, promluvte si doma a zjistěte názory těch, kteří vám jsou nejblíže. Účastněte se společně besed o kojení, vezměte si s sebou model miminka a zkoušejte si ho správně přikládat k prsu, shromažďujte si informace, kontakty, kam se v případě nejistoty nebo problému obrátit o radu.
Přeji vám, abyste našly prenatální kurz, ze kterého si odnesete nejen užitečné rady, ale též tolik důležitou sebedůvěru ve schopnost vašeho těla přivést na svět vaše dítě a úspěšně je kojit.
 

Provozovatel webu, Lucie Profotová, se sídlem Petra Fastra 1554, Říčany 25101, IČ: 48699993, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím